onsdag den 10. august 2011

Jac´oppola og familie på tur

Action! ... Her ses tydeligt, hvorfor man kun skal bestille en dessert (Maya fik så sin egen) /// Gilroy, California
Her ville jeg så godt have lavet en lille uhyggelig kortfilm, men de ville kun have medlemmer ind /// Eureka, Oregon
Procesorienteret billede af høje træer ... tsk tsk /// Oregon
Udsigt fra bilen, når man kører over Bay Bridge - Havgåsen ligger permanent på lur ved Golden Gate /// San Francisco, California
Maya holder et dyr (hermefrittelin?) /// Oregon
"Action! ... Og cut!" Mange ture op og ned ad veje/highways/stræder/kørebaner mm. er blevet indledt med denne sætning. Fra sin klapstol bag rattet melder instruktøren ud, hvad han gerne vil have filmet i sin roadmovie - og runneren må så trykke på de vigtige knapper og filme vinranker, høje grantræer og diverse bølge-bebruste strande. Jac´oppola forsøgte endda at guide os ud til et spændende vinsted, der viste sig at være en fabrik, hvor de puttede ting i flasker - ikke ulig den spændende guidede tur vi fik i Liverpool, da han skulle finde et sted, hvor de lavede et Playstation-spil.
Det lykkedes os i fin stil at indlede vores vinsmagningstur med et besøg på Francis Ford Coppola´s vingård, som er et lille studie i hans film, hvor man kan tage sig en svømmetur efter man har stået foran diverse rekvisit-kranier fra Apocalypse Now og skævet til hans mange Oscar-statuer, mens man smager "Directors Cut".
Efter søvnløse nætter på Inn on Broadway - (hermed også en inddirekte anmeldelse af hotellet, der ikke lige kunne finde Jac´oppolas foto-taske) var det dejligt at få lidt vin, så man kunne sove godt).
San Francisco bød for 15 år siden på det hidtil eneste hotel, vi har boet på, hvor der var skudhuller i døren: Så et eller andet sted var Inn vel en suspekt form for opgradering.
Efter en god turné i Lodi fik vi kørt gennem Avenue of The Giants - en tur der var meget flot - og efter min utroligt givtige opsummering, må man nok erkende, at man skulle have været der selv. Tykt træ, tykt træ, tyndt træ, højt træ, højt træ, busk, tykt træ, væltet træ, høøøjt træ og sådan er naturen så underfundig og jeg kunne blive ved ... (Det er nu meget sejt at se trækronerne gennem soltaget). Vi havde også fornøjelsen af at - næsten- køren igennem Chandelier-træet, som ligger på "Drive-thru-tree-road".
Vi har nu krydset statsgrænsen til Oregon, har besøgt en "Walk-thru-safari", hvor Maya kunne klappe forskellige dyr, og sidder nu på et hotel med  balkon og valgfri udsigt over Stillehavet - ("valgfri" betyder, at hvis vi sidder ned, kan vi se en busk og rejser vi os op, kan vi se havet).
Jeg har på dagens køretur også nået at glæde mig over gårsdagens besøg i Eureka, der bød på øl fra det lokale bryggeri (uhm!) og endnu en ret der kan bruges til den fernisering der kommer, når vi er kommet hjem (indtil videre med 4 gæster inkl. os selv, når børnene ikke er talt med).
Løfter lige sløret for lidt af menuen - som ikke bliver Bukowski-inspireret, for så meget alkohol kan ingen indtage: Artiskok-dip med spinat, ost og hvidløg ... Der bliver nok også lidt potatoskin med bacon, salat og ost ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar