onsdag den 20. juli 2011

The Piña Colada to end all Piña Coladas ... New Orleans, Louisiana

Dette blev byen hvor en 15 år gammel rekord blev slået!
I 1996 på Isla Mujeres, Mexico, fik jeg en drink - Piña Colada - i et glas, der nærmest var på størrelse med en guldfiskebowle ... Jeg har drømt om en gentagelse lige siden og det skete så på en tilfældig mandag aften - (vi troede det var søndag, men pyt med det).
Jeg får udleveret en lille spand med drink i og må henført overgive mig til Bourbon Street og alt det liv, der er i den gade plus alle de omkringliggende gader i French Quarter. Her er man på anti-resort vis lettere lukket inde i en forstørret gadefest, hvor man advares mod at gå uden for de fransklydende gader ... Vi valgte dog at trodse alle "farer" og tage på kirkegården for at se voodoo-dronningen, Marie Laveau´s grav. Her opdagede jeg så at der mangler en vigtig sang på playlisten: Clare med Fairground Attraction.
Vi ofrede lidt ekstra på at opgradere os selv med en balkon ud mod Bourbon Street, så vi kunne betragte fulde amerikanere i gaden efter børnenes sengetid. Det er et virvar af fadølsdrikkende/kæmpedrinks-sugende mennesker; nogle iført Mardi Gras-perler og fjerboaer - andre bare i de klassiske hvide, nye sko med de altoverskyggende khaki-shorts og voluminøse kvinder. Hjemløse der tømmer skraldespandende for drinkssjatter.
Dette blev byen hvor jeg smagte lækkert alligator-kød, "pulled pork" og læssevis af ribs, samt chokolade-overtrukne march mallows.
Morgenløbetur i stegende hede forbi lap-dance barer og irske pubber, mens gaderne blev spulet rene og gjort klar til en ny fest. Dejligt at blive mødt med smil og godmorgen hilsner - (Florida har adskilt sig markant ved at være en mindre høflig stat). Måske i aften får prædikanten, som pludselig indfandt sig nedenfor vores balkon med et stort hvidt trækors, hvorpå der var et neonskilt med løbende Jesus-updates, held til at omvende nogen, måske var han bare Moses Hansen på afveje?

Don´t gamble - with your soul!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar